Jeg har flere gange fået forespørgsler på en sund müsli – og jeg bestræber mig naturligvis altid på at give jer, hvad I ønsker – så her kommer en forholds low carb protein-müsli (som også er glutenfri). Opskriften er kraftigt inspireret fra Lonnie Boe Pedersen – så jeg smider et anerkendende tak hendes vej :)
Ingredienser:*
40 g mandler
40 g kokosflager (det de kalder kokosmel i supermarkederne, men som jeg nægter at kalde det)
30 g sesamfrø
30 g solsikkefrø
30 g hørfrø
0,5 tsk sukrin gold (ønsker man müslien sødere, så tilføjer man blot mere)
* Ønskes en større portion fordobler man blot ingredienserne.
Fremgangsmåde:
- Kom mandler, kokosflager, sesamfrø, solsikkefrø og hørfrø på en bageplade med bagepapir
- Bag det på 150 grader i 10-15 minutter, indtil kokosflagerne er gyldne.
- Tag pladen ud og kom sukrin gold henover. Lad det herefter køle af.
- Blend det groft et par gange.
- Enjoy!
Energiindholdet pr. 100 gram virker nok lidt højt for de fleste, hvilket skyldes det primært er lavet af frø og nødder. Husk dog på at man ikke skal bruge meget mere end 10-20 gram til en portion. Jeg anbefaler at spise den slags müsli her som topping på fx skyr eller yoghurt og ikke som en helt portion for sig selv, da det er forholdsvis energitæt. Det er dog perfekt til at strø henover en omgang skyr fx :) En portion på 20 gram har under 50% af kulhydrater af hvad en normal müsli har. Vær heller ikke nervøs for det høje fedtindhold – det er nogle rigtig gode fedtkilder, det stammer fra – og endvidere, så bliver man ikke fed af fedt. Man bliver fed af at indtage for mange kalorier hver dag.