Det er rigtig lang tid siden jeg har lavet en proteinrig pizza og fik lyst til det igen i weekenden. Opskriften bygger på en lignende jeg har lavet før, men synes den var endnu bedre denne gang. Det smagte virkelig helt fantastisk – kan varmt anbefales. Pizzabunden bliver med denne opskrift helt fast og skiller ikke, som fx en rootza eller kan have tendens til.
Som I vil bemærke bruger jeg igen igen sød kartoffel/sweet potato. Der er ingen grænser for hvad det kan bruges til :)
Ingredienser:
140 gram sweet potato (skal forberedes på forhånd, enten i mikroovn eller alm ovn)
20 gram fuldskornsrismel (kan erstattes af boghvedemel eller blendede havregryn)
20 g ærteprotein (ærteprotein kan udelades til fordel for mere fuldkornsrismel*)
12 g chiafrø (kan udelades eller erstattes med hørfrø)
120 g æggehvide
1 spsk (med top) affedtet kokosmel
Krydderier: Valgfrit, forslag: salt, peber, oregano, basilikum
* erstattes ærteprotein af noget andet, så brug mindre æggehvide, da ærteprotein suger en del væske.
Fremgangsmåde:
- Mos sweet potato grundigt i en skål og bland de resterende ingredienser i indtil en fast masse opnås.
- Form dejen til en pizza på en bageplade med bagepapir med spartel. Kom koldt vand på spartlen, da dejen er lidt klistret, så det er nemmest at forme på den måde,
- Bag den på 170 grader i 15 minutter og tag den ud
- Fyldet påføres efter at pizzabunden har været i ovnen de første 15 minutter. Fyldet er valgfrit – whatever floats your boat. Til denne pizza blev det holdt helt simpelt – bunden blev smurt med salsasauce (tomatpure er også godt), og så blev der stegt løg og oksekød (skal ikke gennemsteges, da det også får tid i ovnen), som blev krydret med hvidløg, løgpulver og allaroundkrydderi. Til sidst kom der revet ost hen over.
- Bag 10-15 minutter mere.
- Done.
Ernæringsindhold for hele pizzabunden