Denne proteinopskrift på snickerskage er, hands down, efter min mening, indtil videre, den mest velsmagende opskrift på bloggen. Den smager meget syndigt, men har rent faktisk en ganske god ernæringsprofil med et højt proteinindhold og fine fedtkilder.
Det her er en proteinkage i trygt kan lave til kageelskende venner og veninder og bilde dem ind, at den er dybt usund – for den smager sådan :)
Den skal laves i tre ‘steps’, men tro mig, den er det hele værd!
Ingredienser:
Bund:
30 g banan
30 g finvalsede havregryn
20 g proteinpulver med vanillesmag (jeg brugte bodylab)
20 g affedtet mandelmel (eller affedtet kokosmel)
10 g sukrin
20 g æggehvide
10 g saltede hakkede peanuts (hak dem groft)
1 kvivspids salt
Fyld:
45 g peanutbutter (øko uden tilsat sukker)
10 g proteinpulver med vanillesmag
55 g kokosmælk (eller almindelig mælk, kokosmælk giver dog en god smag)
15 g affedtet kokosmel
10 g sukrin
Topping:
12 g mørkt chokolade (jeg brugte ISIS mørk chokolade med stevia, alm mørk chokolade vil også fungere)
15 g proteinpulver med chokoladesmag
20 g kokosmælk (eller almindelig mælk)
Fremgangsmåde:
- Mos banen i en skål, blend havregrynene kort og kom dem i skålen sammen med proteinpulver, affedtet mandelmel, sukrin, salt og æggehviden i og rør rundt.
- Form en rund kage på et bagepapir og kom herefter de hakkede peanuts udover og tryk dem let ned i dejen (se billedet nederst for reference).
- Bag kagen på 200 grader i 6-8 minutter. Dejen skal ikke blive for hård eller tør, den må gerne være en anelse blød i det (men stadig fast nok til at den ikke går i stykker).
- Lad den køle af og kom herefter fyldet på, der laves af at røre peanutbutter, proteinpulver, affedtet kokosmel, kokosmælk og sukrin sammen til en fast masse (se billeder for reference)
- Kom massen på den afkølede kagebund og fordel det jævnt.
- Herefter laves toppingen ved at smelte chokoladen og røre det sammen med proteinpulver og kokosmælk og fordeles ud over kagen. Jeg havde meget lidt chokolade tilbage, så tyede til denne fremgangsmåde, men i bund og grund, hvis I har lyst, kan i også bare tage og smelte en 30-40 gram mørk chokolade og komme ud over kagen. Dette blev dog en god og fyldig blanding og lidt mere ‘sund’ end ren mørk chokolade.
- Stil herefter kagen i fryseren i 20-30 minutter – og så er den klar til at blive spist :)
Energiindholdet pr. 100 gram er som følger:
Flere billeder: