Bedre sent end aldrig – her er en virkelig lækker opskrift på sunde fastelavnsboller. Credit for opskriften går til Celestine Maria Jensen – følg hende på Facebook her, for flere lækre opskrifter og fornuftige tanker om kost og træning.
Sidste år havde jeg en opskrift på sunde fastelavnsboller med kokosflødeskum, som også er rigtig gode
Ingredienser:
Dej:
1 æg
120 g hytteost
30 g blendede havregryn (glutenfri, hvis opskriften skal være glutenfri)
30 g fiberfin
30 g affedtet mandelmel
1 knivspids flagesalt
1 tsk bagepulver
15 g fiberhusk
30 g sukrin
10 g vaniljeproteinpulver
Fyld:
25 g sukrin
10 g Maizena
75 g kokosmælk
Korn fra ½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker (eller et par dråber stevia vanille)
Fremgangsmåde:
Creme:
- Lav først cremen: bland alle ingredienser til cremen i en gryde og varm det op under omrøring. Lad cremen koge 1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen og stil på køl.
Boller:
- Blend hytteost og æg med en stavblender til en lind masse.
- Bland de tørre ingredienser i en skål for sig.
- Rør derefter de tørre ingredienser ned i hytteost-æggeblandingen og mix godt til du har en ensartet konsistens uden klumper.
- Del dejen i to og gør dem flade så der er plads til en skefuld creme i midten. Luk dejen forsigtigt omkring cremen, så der ikke er nogle “huller”. (se en video af det her)
- Bag bollerne på 160 grader i 20 minutter. Stil derefter bollerne til afkøling. Top med glasur af sukrin melis (bland 20 g med meget lidt vand).
Energifordelingen pr. 100 gram: