Jeg har allerede en opskrift på kammerjunkere her på bloggen, men tænkte jeg ville forsøge mig med en ny en, hvor succesraten for mere sprøde kammerjunkere gerne skulle være højere – og så har jeg ligeledes forsøgt at skære nogle ingredienser af.
Opskriften kan ikke ligefrem siges at være proteinrig, men til gengæld har den stadig et væsentligt forbedret enrnæringsindhold i forhold til traditionelle kammerjunkere, som desværre godt kan være lidt af nogle kaloriebomber. Og det nu sjovest at kunne nyde en dejlig sommerlig koldskål (I finder min opskrift på koldskål her), uden at have kastet sig ud i en sukker- og kalorieorgie.
Som altid skal jeg påpege at mine opskrifter er alternativer og ikke erstatninger. Så forvent ikke en 1:1 erstatning med kammerjunkere fra Karen Volf (de smager altså også vildt godt!), men i stedet nogle sunde kammerjunkere med en god smag. De skal heller ikke forventes at blive 100% crunchy, men bliver de bagt ordentligt, så opnår de en ganske fin sprødhed efterfølgende.
Ingredienser:
50 g kværnede/blendede havregryn (brug evt. glutenfri, hvis du har problemer med det)
50 g fiberfin (kan erstattes af mere blendet havregryn)
15 g fuldfed økologisk smør
45 g Bodylab zero (eller andet valgfrit sødemiddel)
40 g æggehvide
1/2 vanillestang
1/4 fintrevet skal fra økologisk citron (kan udelades, men anbefales, giver en dejlig smag og friskhed)
1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde:
- Blend havregryn og bland det i en skål med de resterende ingredienser, med undtagelse af æggehvide. Rør ingredienser rundt.
- Tilsæt æggehvide og ælt dejen sammen. Den skal æltes godt og grundigt, indtil den bliver fast.
- Bræk små stykker af dejen og form så kager ligesom kammerjunker og placer dem på en bageplade med bagepapir
- Bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 15 minutter.
- Lad dem køle af – dette er meget vigtigt, da de først blive hårde/crunchy, når de er blevet kolde.
- Nyd dem sammen med en omgang koldskål. Lad være med at gøre ligesom mig, og spise dem alle sammen, før koldskålen er blevet lavet :D
Næringsindhold pr. 100 gram ser således ud:
Til sammenligning med almindelige kammerjunkere fra Karen Volf fx:
Og hvis der sidder nogle kulhydratforskrækkede folk derude og automatisk ikke gider denne opskrift pga indholdet af mængden af kulhydrater i den her opskrift, så husk lige på at man ikke bliver tyk af kulhydrater (det har jeg skrevet en hel blogpost om her), men af mængden af den samlede mængde energi (kalorier) man indtager. Kulhydrater er ikke farlige.
Jamen, hvorfor laver du så de her kammerjunkere? Det gør jeg fordi det er sjovt at lave de her opskrifter og fordi det også er rart at kunne spise koldskål + kammerjunkere uden at ende i en sukker + kalorieorgie. Jeg kan godt li’ a spise meget – og de opskrifter her gør mig i stand til at spise en hel del mere :)