Denne opskrift er muligvis en af de bedste jeg længe har haft på bloggen, synes jeg selv; sunde kanelsnegle, som både er low carb og har højt proteindhold. Jeg elsker krydderierne der er brugt og jeg har en forkærlighed for ting der smager lidt “julet”, så det er hvad i kan forvente af denne opskrift. Der er masser af smag i dem og frostingen komplimenterer dem perfekt, efter min mening.
Lad jer ikke forskrække af ingredienslisten – en del af det er blot krydderier og mange af tingene, fx frostingen, tager vitterligt ingen tid at lave. Og så er de altså i den grad arbejdet værd, de smager virkelig godt!
Ingredienser:
Dej:
160 g græskarpure (kan fås i Superbest)
30 g affedtet mandelmel
40 g affedtet kokosmel
20 g proteinpulver med vanilje (brugte denne)
1 æg
25 g sukrin
1 tsk baking powder
1 tsk kanel
1/2 tsk nelliker
1/4 tsk salt
Fyld:
10-12 g kanelsukrin (sukrin blandet med kanel)
5 g smeltet smør (eller kokosolie, hvis man ikke vil bruge smør
Frosting:
70 g philadelphia light (kan skiftes ud med Levevis 3 %, vhis fedtindhold og kalorieindhold ønskes mindre)
60 g sukrin melis (eller almindelig sukrin)
1 g vaniljepulver (kan udelades)
1 g vaniljeessens
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne røres sammen til en lind dej.
- Dejen formes på en bageplade til en kvadratisk firkant.
- Lav fyldet og påfør det ved at pensle dejen med 5 g smeltet smør og drys jævnt med kanelsukrin
- Dejen skæres i smalle strimler som formes til “pølser” og rulles sammen til flade snegle – se billederne :). Størrelsen bestemmer i selv. Jeg lavede vist omkring 7.
- Bag sneglene ved 190 grader i 13 minutter
- Sneglene stilles til afkøling mens frostingen laves (bland alle ingredienser sammen og rør godt rundt)
- Når kanelsneglene er afkølet, så fordeles frostingen på sneglene.
- Enjoy!
Energifordelingen pr. 100 gram: