Har du på den ene eller anden måde erfaring med amerikansk madkultur, vil du vide at oreo cookies, er et kæmpe hit i USA. De har en nærmest vanedannende effekt på folk :D Her er mit forsøg på at lav dem i en sundere og proteinrig version, som jeg synes jeg slap ganske godt fra.
Ingredienser:
Småkagebunde:
50 g blendede havregryn (jeg brugte glutenfri)
20 g proteinpulver med chokolade
45g sukrin gold
20 g smør
10 g ren kakaopulver
1 helt æg
En knivspids salt
Fyld:
55 g philidelphia light
10 g sukrin melis (alm sukrin kan også bruges, men så kommer det til at knase)
1-2 dråber citron (for lidt friskhed – kan udelades)
5 g smeltet kokosolie
Fremgangsmåde:
- Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål til småkagebundene. Smelt smør og sukrin gold sammen i en gryde og hæld i skålen bagefter og slå ægget ud i sammen med.
- Rør grundigt rundt indtil du har en fast ensartet masse.
- Tænd ovnen på 180 grader og kom bagepapir på en bageplade.
- Dejen er klistret så hav en skål med koldt vandt ved siden af dig. Lav små klumper af dejen og kom på bagepapiret hvor efter de trykkes flade, enten med hænderne eller en ske. Her kan det kolde vand bruges til enten at fugte hænder eller ske, hvorefter dejen er meget nemmere at have med at gøre. Lav dem gerne meget flade og lidt større end en 5’er.
- Efter småkagerne er formen bages den i 4-5 minutter på 180 grader. Jeg gav mine 4 minutter, det var nok. De føltes muligvis lidt bløde efter 4 min, men de hærder, når smør og sukrin gold stivner.
- Lad bundene afkøle og lav fyldet ved at blande philidelphia, sukrin melis og citron sammen. Smelt kokosolien hurtigt og kom med i blandingen og rør rundt. Kokosolien bruges for at få fyldet til at være mere fast. Sæt det i fryseren og lad det hærde i 10-15 min.
- Kom en klat fyld i midten på en bund og tag en mas det ud med en anden bund, således fyldet når ud til kanten som det skal. Det gentages med alle de bunde der er lavet (jeg fik 24 bunde – 12 småkager i det hele).
Obs – et godt stip: fyldet i mine blev måske lige tyndt nok – så vil I lave dem ekstra lækre, så lav fyldet tykkere.
Tip 2: Hvis I kan vente, så bliver de endnu bedre efter at have stået en nat i køleskabet. Så er fyldet så faldt at småkagerne kan deles over og fylder sidder helt perfekt fast, ligesom man kender det fra normale småkager :)
Energifordeling pr. 100 gram (hele portionen vejede 240 gram).