Så blev det endelig tid til min version af træstammer – noget jeg har fået utallige opfordringer på siden jeg startede bloggen, så her er de endelig: sunde træstammer. Som altid, når man laver noget der efterligner og ligner the real deal, skal det understreges at, man naturligvis aldrig helt får den rigtige smag, men disse smager nu virkelig godt, hvis jeg selv skal sige det.
Følger du mig på Instagram? Ellers så vil jeg gerne lige slå et slag for det. Jeg opdaterer jævnligt derinde fra mit liv, om mad og meninger med ting som ikke ser dagens lys på Facebook eller bloggen. Du finder min profil ved at klikke her – eller blot søge efter morten.svane i app’en.
Ingredienser:
Marcipan
65 g almindeligt mandelmel (du kan bruge blendede mandler, men så bliver massen meget mørk)
10 g Zero melis
10 gr proteinpulver med vanilje
25 g pasteuriserede æggehvider
Fyld
35 g affedtet økologisk mandelmel
50 g proteinpulver med chokoladesmag
20 g almindelig mandelmel (eller blendede mandler)
40 g Bodylab Zero
40 g havregryn (evt. glutenfri)
40 g kokosmælk
20 g hindbær – most til ‘marmelade’
10 g ren kakaopulver
2 tsk romessens salt
Chokoladeender
25 g mørk chokolade (80 % eller derover)
Fremgangsmåde:
- Lav først marcipanen ved at blande ingredienserne sammen og ælt det hele til en fast masse. Sæt det herefter på køl i en halv times tid, så massen bliver mere fast. Fyldet kan med fordel laves imens.
- Lav fyldet ved først at hælde kogende vand over hindbærrene og lade det stå et minut. Hæld herefter vandet fra og mos dem med en gaffel. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål, efterfulgt af de våde. Smag dejen til og tilsæt eventuelt mere salt, rom eller Zero, alt efter præference.
- Rul marcipanmassen med en kagerulle, drys eventuelt med lidt sukrin melis, hvis dejen klistrer fast på kagerullen.
- Rul herefter fyldet til en aflang pølse og placer den i midten af den fladrullede marcipanmasse (her et et billede af det)
- Kom marcipanen rundt om fyldet, kom lidt vand på fingrene og glat hæftningen ud, så det bliver pænt.
- Skær herefter pølsen i nogenlunde lige store stykker (der er til 4-5 styks).
- Smelt den mørke chokolade i en skål og dyp træstammer i hver ende. Sæt dem til afkøling indtil chokoladen er størknet.
Her er en video fra Instagram der også viser noget af processen.