Jeg elsker marcipanbrød og for tiden spiser jeg faktisk mere eller mindre et af dem dagligt af den rigtige slags. Men jeg kan dog også godt lide det lidt mere næringsrige alternativ her i form af et low carb marcipanbrød. Ikke mere næringsrigt grundet det er low carb, men fordi proteinindholdet er røget godt i vejret, der stadig er nogle sunde fedtsyrer i og sukkeret er udeladt.
Opfat det her som en grundopskrift – det kan leges meget med den. Den bliver utvivlsomt bedre, hvis der kun bruges almindeligt mandelmel, men det vil også øge kalorierne betragteligt. Men jeg anbefaler ikke at lave dem udelukkende med affedtet mandelmel – det gør dem meget bastante.
Og så skal jeg nok også lige lave en note om det her jo trods alt er et low carb marcipanbrød – så forvent ikke en 1:1 smag med almindeligt marcipanbrød. Det er en grund til jeg stadig spiser de almindelige på daglig basis – men begge dele smager godt! :)
Ingredienser:
55 g Bodylab affedtet mandelmel
35 g mandelmel (mandler malet til mel)
35 g Bodylab Whey 100 med Vanilla Milkshake (jeg brugte steviaversionen, men almindelige vanilje vil nok fungere endnu bedre til dette opskrift)
30 g sukrin melis (eller Bodylab Zero)
45 g kokosmælk (jeg brugte Alpro, som ikke er den fuldfede kokosmælk, fordi jeg ikke havde noget. Men jeg vil anbefale at bruge fuldfed økologisk kokosmælk)
25 g Mørk chokolade 80 %
1 tsk mandelessens
En knivspids salt
Fremgangsmåde:
- Kom de tørre ingredienser i en skål og tilsæt herefter kokosmælk og mandelessens.
- Ælt det sammen til en sammenhængende masse. Smag til om det skal bruge mere melis.
- Form marcipanbrød ud af dejen og placer dem på bagepapir eller sølvpapir.
- Smelt den mørke chokolade i et vandbad eller mikroovnen og overtræk marcipanbrødene
- Stil dem i fryseren i 10-15 minutter indtil chokoladen er størknet.
Næringsindhold pr. 100 gram: