Jeg har sagt det mange gange før – søde kartofler er genialt at bage med! Denne proteinopskrift er ret simpel at gå til og kræver ikke mange ingredienser.
Lige en hurtig sidenote omkring søde kartofler, da jeg får spørgsmål omkring hvorfor jeg bruger dem. Der er intet specielt ved søde kartofler som sådan, de er blot meget velegnede til at bage med, da de modvirker tørhed (som fx valleprotein giver ved bagning) og derudover indeholder en fin sødme (som jeg går godt i bagværk). Søde kartofler er faktisk, selvom navnet antyder noget andet, ikke i i kartoffel-familien. De kategoriseres som en “jordknold” og tilhører snerlefamilien og dyrkes især i tropiske egne. De indeholder samme mængde stivelse, men, af en eller anden grund, så har søde kartofler et lavere GI end almindelige kartofler (39 mod 52).
Men de er som sagt fantastiske at bage med og de giver ikke en kartoffel-smag, så giv jer trygt i kast med opskrifterne med dem.
Ingredienser:
250 g sweet potato/sød kartoffel (bagt på forhånd i ovnen eller mikroovnen)60 g vaniljeproteinpulver (bruge Bodylabs her)
50 g havregryn – blendet eller kværnet
10 g sukrin
10 g affedtet kokosmel (kan udelades til fordel for mere havregryn)
0,5 tsk bagepulver
Kanel (hvor meget er op til ens personlige præference)
– Hvis dejen er for tynd til at forme, tilsæt mere havregryn eller 1 tsk affedtet kokosmel.
Fremgangsmåde:
- Mos sweet potato i en skål og tilsæt herefter proteinpulver, bagepulver, kanel og havregryn.
- Rør godt rundt indtil I har en fast dej.
- Form boller ud af dejen. Størrelsen afgør i selv – jeg lavede mine relativt store. De kan sagtens laves mindre. Stik en finger gennem “bollen” således der kommer et hul igennem og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dejen er lidt klistret og der skal muligvis rettes lidt til efter der er kommet på bagepladen.
- Foretag denne procedure med alle “bollerne” og bag dem på 155 grader i 20 minutter.
- Done!
Energiindholdet pr. 100 gram:
Flere billeder: