Det er lang tid siden jeg har lavet cookies, så det er på tide med en ny opskrift på nogle. Følgere af min blog ved at jeg er ovenud begejstret for sød kartoffel/sweet potato; de kan bruges til næsten alt. Denne gang er de kombineret med peanutbutter – og det er en rigtig god kombination.
Disse cookies er ikke sprøde – det ved jeg en del vil spørge om. Til gengæld knaser de dejligt, da der er hele peanutnødder i.
Ingredienser:
150 g sweet potato/sød kartoffel (skal være bagte – 40 min på 220 grader, ellers kan de også laves i mikroovnen)
30 g proteinpulver med neutral smag (vanille vil også godt kunne bruges)
50 g æggehvide
30 g affedtet kokosmel
15 g peanutbutter (ønsker i de har en kraftig smag af peanutbutter, anbefaler jeg 30 g i stedet)
10 g saltede peanuts
15 g havregryn
30 g sukrin
1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde – fyld:
- Mos eller blend sweet potato i en skål og kom herefter de resterende tørre ingredienser i.
- Herefter tilsættes æggehvide, peanutbutter og der røres kraftigt rundt. Kom herefter peanuts i.
- Form småkager på en bradepande med bagepapir.
- Bag på 180 grader i 10-12 minutter.
Energifordeling pr. 100 gram: