Her får I en opskrift på en hurtig proteinkage, lavet på sweet potato. Jeg har skrevet en del om, hvor godt sweet potato er til at bage proteinting med, så det vil jeg ikke gå mere i dybden med. Tjek også disse proteinbarer med sweet potato jeg lavede i sidste uge – super nemme og rigtig velsmagende. Denne proteinkage her tager ikke mange øjeblikke at lave og kræver heller ikke det store arsenal af ingredienser – og som altid, kan de fleste af de ting jeg skriver på som ingredienser erstattes – kig i min erstatningstabel her.
Jeg forsøger, som i denne opskrift, at lade være med at gå all out på alle mulige eksotiske ingredienser, men til tider kan det være svært at finde på nye ting, hvis man kun holder sig til de samme 3-5 ting hele tide. Så jeg beklager hvis det fra tid til anden er lidt specielle ingredienser i opskrifterne, men det ville hurtigt blive kedeligt og smage meget af det samme, hvis jeg jeg tænkte lidt ud af boksen og prøvede nye ting af; det håber jeg der er lidt forståelse for. Omvendt så kommer man rigtig rigtig langt, hvis man blot køber nogle basale ingredienser til proteinbagning, såsom proteinpulver, kokosmel, sukrin, æggehvide/æg. Det er ting jeg næsten altid fast bruger.
Ingredienser:
45 g havregryn
190 g sød kartoffel
60 g proteinpulver – neutral
15 g kokosmel
60 g skyr
Toffee flavdrops (kan erstattes af sukrin eller andet sødemiddel)
vaniljepulver
kanel
Topping:
50 g skyr
15 g vanilje kaseinprotein
vand
Fremgangsmåde
- Mos de søde kartofler i en skål (de skal være forberedt på forhånd, bagt i en ovn).
- Kom herefter proteinpulver (jeg brugte neutral herfra), havregryn, kokosmel, skyr, kanel og lidt vaniljepulver i (kan udelades)
- Bag i ovnen på 175 grader i 30 minutter
- Lad kagen køle af
- Kom frosting på, der laves af skyr, kassein vaniljeproteinpulver og lidt vand. Du kan sagtens lave noget andet – men vanilje går godt til denne opskrift. Frosting kan udelades, men anbefales.
Energifordelingen pr. 100 gram proteinkage finder I her:
Lidt flere billeder: