Det her er, indtil videre, nogle af de bedste proteinmuffins jeg har lavet. De har en god konsistens, er virkelig velsmagende og et tilmed spækket med protein. Både min roommate og min kollega på arbejdet var enige i dommen – så de anbefales varmt herfra,
Ingredienser:
30g kokosmel (kan erstattesaf affedtet eller alm mandemel)
60g økologisk vaniljeprotein
150g sød kartoffel
1 æg
65g æggehvide
250g græsk yoghurt (2% eller under)
30g boghvedemel
65g kokosmælk light
1 spsk tofee flavdrops (eller 15 g af foretrukkent sødemiddel).
Glasur:
15g mandelmel
20g skyr (eller græsk yoghurt, eller fromage frais)
20g vaniljeprotein
10g kokosmælk light
kanel
Fremgangsmåde:
- Mos sød kartoffel i en skål (lavet på forhånd – de skal have 40-45 min i en 220 grader varm ovn), kom herefter proteinpulver med vanilje (jeg brugte en økologisk variant) , kokosmel (jeg bruger det her) og boghvedemel i.
- Æg, æggehvide, græsk yoghurt og kokosmælk blandes herefter i, sammen med sødemiddel (jeg brugte Flavdrops med toffee-smag herfra – det er slet ikke nødvendigt og kan erstattes med andet sødemiddel, men det har en rigtig god smag, og kan bruges til mange opskrifter, så det kan godt anbefales hvis man er seriøst omkring bagning).
- Kom dejen i muffinforme (jeg bruger silikone) og bag dem på 160 grader i 30-35 min.
- Lad dem herefter køle helt af – sød kartoffel smager nemlig ret meget igennem når bagværket stadig er varmt. Derudover skal glasuren også påføres når den af afkølet. Glasuren er ikke en nødvendighed, men jeg anbefaler det kraftigt, da det virkelig givet disse proteinmuffins det sidste, der gør dem rigtig gode.Glasuren laves ganske simpelt af noget proteinpulver, kanel, skyr, mandelmel og kokosmælk der røres sammen.
Energifordelingen pr. proteinmuffin (i en portion med 4, inklusive glasur) ser således ud:
Det er med andre ord en proteinmuffin i ordets bogstaveligste forstand med over 25 gram pr. muffin.