Foto: www.camillahey.dk
Denne kage er en af de mere populære opskrifter fra min bog #proteinopskrifter, som jeg udgav sidste år og endte med at blive en bestseller (bogen fås her – ellers skriv en mail til mig og jeg kan sende et signeret eksemplar)
Jeg har ikke rigtig postet så mange opskrifter fra bogen, men synes ikke du skal snydes for denne opskrift.
Brownie blev til nytårsaften 2013/14 – missionen var at lave en sund chokoladebrownie der kunne forveksles med den ægte vare. Det lykkedes. Forvent en tyk, syndig og fyldig chokoladesmag!
150 g sorte bønner (kogte eller fra dåse, drænet vægt)
20 g Bodylab whey 100 proteinpulver med chokolade
100 g æggehvide
50 g kokosmælk
65 g Bodylab Zero
10 g rent kakaopulver
1 knsp salt
1/2 tsk natron
30 g smør
55 g mørk chokolade
20 g affedtet kokosmel
Fremgangsmåde
- Skyl og rens de sorte bønner (færdigkogte og drænede) under vand og kom i en skål sammen med de øvrige ingredienser med undtagelse af smør, chokolade og kokosmel.
- Smelt smør og 25 g mørk chokolade. Hæld det i skålen med de øvrige ingredienser og rør det hele rundt.
- Blend massen helt lind, så der ikke er nogle klumper.
- Hak 20 g mørk chokolade groft og kom i dejen. Hæld herefter dejen i en brownieform foret med bagepapir.
- Bag kagen i 20-25 minutter ved 160 grader. Tjek efter 15-18 minutter med en gaffel – kagen smager bedst, hvis den er lidt flydende i midten. Hvis du godt kan lide din kage mere fast, giver du den lidt længere tid.
- Tag kagen ud af ovnen og smelt et stykke chokolade (ca 10 g) på toppen af den ved blot at køre chokoladen rundt på overfladen, lige efter den er raget ud af ovnen.
- Drys kokosmel ud over og stil kagen til afkøling.