Dette er en hybrid mellem en proteinkage og en proteinbar, mest af alt fordi den er så fast i konsistensen. Den ville faktisk sagtens kunne fungere som en proteinbar, hvis det er det man ønsker at bruge den til. Opskriften er simpel og kræver ikke specielt meget arbejde. Jeg synes personligt rigtig godt om smagen og har allerede lavet opskriften en del gange, da den er ret nem at lave og resultatet er rigtig godt.
Den er vegansk – slet ikke fordi det er et princip jeg lever efter, men mest af alt bare fordi det var sjovt at lege med ingredienserne. Det er derfor også brugt vegansk proteinpulver fra sunwarrior som jeg har omtalt brugen af her flere gange. Proteinet stammer fra tranebær, hamp og ærter – og så er fedtet fra kokos. Det er en ganske optimal blanding. Det giver desværre også nogle smagsmæssige udfordringer, specielt med den neutrale smag, men jeg har egentlig haft ganske god succes med de sidste opskrifter jeg har lavet med det, og dette er ikke nogen undtagelse.
Det er det her jeg taler om:
Jeg har fået det fra Bodyman, men det har ikke haft det et stykke tid – jeg håber dog snart de får det igen, da jeg godt kunne tænke mig at købe noget mere ind af det.
Ingredienser:
150 g revet gulerod
35 g sunwarrior – warrior blend neutral
70 g kokosmælk
50 g havregryn
15 g sukrin
12 g mørk chokolade
Muskatnød
Kanel
Nellike
Fremgangsmåde:
- Riv 150 gram gulerod og kom det i en skål
- Bland proteinpulver, sukrin, havregryn, krydderier (hvor meget, afhænger af hvor stærk du vil have det. Jeg brugte en god slat kanel og så et par små dashes af det andet)
- Kom herefter kokosmælk i blandingen og ælt dejen godt rundt. Det skal æltes indtil massen bliver til en fast klump der ikke smuldrer. Det får en ret tung konsistens – sådan skal det være
- Tryk herefter massen ned i et fad med bagepapir (eller et ildfast fad). I kan se på størrelsen af dem jeg har lavet, hvor høje jeg har lavet dem. Flad massen ud (de vil ikke fylde det hele, så enden skal selv lige formes like). I kan ogsp bruge andre bageforme – det er lidt afhængig af præference.
- Bag dem i ovnen på 175 grader i cirka 30 minutter. Det kan være de skal have lidt mindre eller mere – tjek dem efter 25 minutter.
- Lige når de kommer ud tages en firkant mørk chokolade og køres rundt på proteinkagens overflade så den smelter.
- Lad dem afkøle i fryseren og nyd dem herefter.
Energifordelingen pr. 100 gram ser således ud:
De er lidt højere end kulhydrater end jeg ellers plejer at lave opskrifter, grundet mængden af havregryn, men det gør mig nu ikke så meget – det er en god proteinrig snack. Den egner sig fx ganske godt som en snack før eller efter træning