Jeg postede det her billede af en vegetarlasagne jeg lavede for et stykke tid siden på min Instagramprofil, og en hel del , som spurgte efter opskrift, så den kommer her. Jeg kan dog ikke tage æren selv, da jeg har opskriften fra Aarstiderne, som vi får måltidskasser fra. Det kan varmt anbefales (og jeg har ikke noget affiliation med dem).
Jeg ved at der er rigtig mange ivrige kødspisere, der følger med på siden her, som måske bliver skræmt over det er en ‘vegetar’-lasagne, men prøv den af – du vil højest sandsynligt ikke blive skuffet. Man behøver rent faktisk ikke kød til hvert eneste måltid :) Og som bonus får du en god slat grøntsager/rodfrugter med i denne opskrift.
Ingredienser
1-2 løg
½ pose gulerødder
300-400 g pastinakker
½-1 knoldselleri
4 dl vand
1 glas mosede tomater
1 pakke fuldkornslasagneplader
1 pose revet ost
Krydderier: salt + peber.
Mængderne af grøntsager behøver ikke være så præcise – der skal bare være nok :)
Fremgangsmåde:
- Pil og hak løg. Skræl gulerødder og pastinak og riv dem groft. Skræl og skær selleri i små tern.
- Steg løg, pastinak, gulerødder og selleri i en gryde med lidt olivenolie til det er let mørt.
- Hæld ca. 4 dl vand ved og lad det simre under låg i 10 minutter.
- Tilsæt de mosede tomater og lade det simre i yderligere 10 minutter.
- Smør et ovnfast fad med olie og kom lidt grøntsags-sauce i bunden og dæk med et lag lasagneplader. Forsæt med sauce osv
- Slut af med ost og bag lasagnen i den varme ovn i ca. 25 minutter.